Veelgestelde Vragen

Hoe kan ik solliciteren bij de Bijenkorf?

Je kunt solliciteren via de ‘Solliciteer direct’-knop die je bij elke vacature ziet. Vergeet niet je motivatie en cv te uploaden en mee te sturen. Als we je sollicitatie ontvangen hebben, krijg je van ons een bevestiging.

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed is ontvangen?

Als wij je sollicitatie ontvangen hebben, sturen we je direct een bevestiging op het e-mailadres waarmee je hebt gesolliciteerd.

Ik wil reageren op een vacature maar deze staat niet (meer) op de website.

Op werkenbijdebijenkorf.nl staan alle openstaande vacatures gepubliceerd. Als de vacature die je zoekt er niet op staat, is  deze vervuld of tijdelijk van de website gehaald. Dat laatste doen we als we al veel reacties hebben of omdat er al gesprekken gevoerd worden. Door een job alert in te stellen blijf je altijd op de hoogte en mis je geen vacature.

Kan ik naar meerdere functies tegelijk solliciteren?

Ja, het is mogelijk om op meerdere vacatures tegelijk te solliciteren.

Hoe werkt de job alert?

Als we geen vacatures hebben die bij je passen en je wilt toch graag bij de Bijenkorf werken, dan kun je je aanmelden voor de job alert. Je vult dan je (basis)gegevens en voorkeuren in zodat wij je direct een bericht kunnen sturen als we een passende vacature voor je hebben.

Kan ik een open sollicitatie sturen?

Nee, open sollicitaties nemen we niet in behandeling. Alle vacatures staan op werkenbijdebijenkorf.nl.
We raden je aan een job alert in te stellen, zodat je geïnformeerd wordt als er een passende vacature is.

Ik spreek geen vloeiend Nederlands. Kan ik solliciteren bij de Bijenkorf?

De voertaal binnen de Bijenkorf is Nederlands en is het voor veel functies noodzakelijk om de Nederlandse taal goed te beheersen, in zowel woord als geschrift. Alleen op de e-commerce afdeling op ons hoofdkantoor hebben we functies waarvoor Nederlands niet altijd vereist is. 

Vanaf welke leeftijd mag je werken bij de Bijenkorf?

Vanaf 15 jaar mag je bij ons werken. Volgens de wet mag je dan buiten schooluren en in vakanties overdag enkele uren zelfstandig licht werk doen. Vanaf je 16e mag je zwaarder werk doen en meer uren werken, ook ’s avonds.

Het lukt me niet de sollicitatie te versturen of bijlagen te uploaden.

Als je je cv en andere bijlagen naar ons wilt sturen, kun je dat het beste in een txt-, doc-, docx- of pdf-bestand doen. Wij adviseren je om Google Chrome te gebruiken als browser.

Ik wil mijn sollicitatiegesprek verzetten of afzeggen. Hoe kan ik dit het beste doen?

Als je verhinderd bent op de afgesproken datum of toch afziet van het sollicitatiegesprek, kun je rechtstreeks contact opnemen met de persoon met wie je de afspraak hebt. 

Ik zoek een stageplaats. Wanneer kan ik het beste solliciteren?

Met ingang van februari en september van elk jaar hebben we op diverse afdelingen leuke en leerzame stageplaatsen. De vacatures hiervoor verschijnen rond eind mei en eind oktober online. Wil je geen vacature missen? Stel dan een job alert in.

Wat voor een sfeer kan ik verwachten bij de Bijenkorf?

Onze missie is om het meest inspirerende, creatieve en duurzame warenhuis van Nederland te zijn, waar iedereen zich bijzonder kan voelen. Dit is de leidraad voor alles wat we doen, voor onze gebouwen, merken, events en communicatie - en dus ook voor onze medewerkers. Bij de Bijenkorf werken we samen in een informele sfeer en krijgt iedereen gelijke mogelijkheden. 

Wat is de status van mijn sollicitatie en hoe lang duurt het voor ik een reactie van jullie ontvang?

Wanneer je via onze website hebt gesolliciteerd en een bevestigingsmail van ons hebt ontvangen, kun je binnen 10 werkdagen een reactie verwachten. Zodra we je sollicitatie binnen hebben, krijg je hiervan een bevestiging. Heb je geen bevestiging gekregen, controleer dan eerst je spambox.

Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn sollicitatie.

Controleer of de bevestiging in je ongewenste mail of spambox terecht is gekomen. Het kan ook zijn dat je per ongeluk een verkeerd e-mailadres hebt ingevuld op het sollicitatieformulier. In dat geval raden we aan om je sollicitatie nogmaals te versturen.

Tot wanneer kan ik solliciteren op een vacature?

Zolang de vacature op de website staat kun je je sollicitatie versturen.

Kan ik reageren op een vacature als ik niet voldoe aan de criteria?

Ook als je (nog) niet helemaal aan alle functie-eisen voldoet, kun je bij ons solliciteren. Maar iemand die wel aan alle vereisten voldoet heeft natuurlijk onze voorkeur. 
Wil je wachten op een vacature die helemaal past bij jouw kennis, ervaring, competenties en voorkeuren? Meld je dan aan voor onze job alert.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Onder elke vacature vind je de sollicitatieprocedure stap voor stap uitgelegd. 

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens als ik bij jullie solliciteer?

Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor we ze hebben opgevraagd.
We hanteren bij de Bijenkorf verschillende bewaartermijnen, die afhankelijk zijn van het doel en de soort gegevens. In ons privacybeleid kun je hier meer over lezen.

Waar kan ik meer lezen over de arbeidsvoorwaarden bij de Bijenkorf?

De Bijenkorf heeft een eigen cao waarin alle arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd. Je vindt de cao op de pagina Over de Bijenkorf op deze site. 

Ik heb gesolliciteerd maar ik wil mijn sollicitatie veranderen of terugtrekken. Kan dat nog?

Uiteraard kun je na het versturen van je sollicitatie nog dingen veranderen of verwijderen, of je bedenken. Neem hiervoor contact op met de contactpersoon die bij de vacature vermeld staat of mail naar [email protected].

Ik volg een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) richting Groot- of Detailhandel, Commercie, Ondernemen of Verkoop. Kan ik bij de Bijenkorf solliciteren?

Ja, dat kan.
Als je bij ons gaat werken wordt in de arbeidsovereenkomst vastgelegd dat je een Beroepsbegeleidende Leerweg volgt.

Ik ga afstuderen. Biedt de Bijenkorf afstudeerstages aan?

Ja, die mogelijkheid bestaat. Bij elke stagevacature staat duidelijk vermeld of de stage afstudeermogelijkheden biedt.

Welke carrièremogelijkheden biedt de Bijenkorf?

Iedereen die bij ons werkt krijgt de ruimte om zich te ontwikkelen en door te groeien binnen de organisatie. We bieden een uitgebreide keuze aan trainingen en programma’s voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.  

Staat je vraag hier niet bij? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Bij de Bijenkorf willen we dat iedereen zich bijzonder voelt, ook onze sollicitanten. We vinden het daarom belangrijk dat de sollicitatieprocedure goed verloopt. Mocht je niet tevreden zijn over het verloop van de procedure, stuur dan een e-mail naar onze klachtencommissie via dit emailadres
Je ontvangt dan ons officiële klachtenformulier en onze klachtenregeling. 


Wil je geen vacature missen?

Stel dan een job alert in en ontvang passende vacatures in je inbox.