Veelgestelde Vragen

Hoe kan ik solliciteren bij de Bijenkorf?

Je kunt solliciteren via de ‘Solliciteer direct’- knop die je ziet bij een vacature. Vergeet niet om je motivatie en CV te uploaden en in te dienen bij je sollicitatie. Je zal een bevestiging van je sollicitatie ontvangen (let op: het kan zijn dat deze in je spambox terecht komt).

Hoe weet ik of mijn sollicitatie in goede orde is ontvangen?

Als je je sollicitatie hebt verstuurd sturen we je direct een e-mailbevestiging op het e-mailadres waarmee je hebt gesolliciteerd.

Ik wil reageren op een vacature maar deze staat niet (meer) op de website. Wat nu?

Op de carrièresite staan alle openstaande vacatures gepubliceerd. Als je geen geschikte vacature vindt betekent dit dat deze is vervuld of tijdelijk van de website gehaald is vanwege de vele reacties of omdat er al gesprekken gevoerd worden. Door een job alert in te stellen blijf je altijd op de hoogte en mis je geen vacature!

Kan ik naar meerdere functies tegelijk solliciteren?

Ja, het is mogelijk om op meerdere vacatures tegelijk te solliciteren.

Hoe werkt de job alert?

Als je geen passende vacature kunt vinden, kun je je aanmelden voor de job alert. Je vult dan je (basis)gegevens en voorkeuren in zodat wij je direct een bericht kunnen sturen als we een passende vacature voor je hebben.

Kan ik een open sollicitatie sturen?

Nee, open sollicitaties zijn niet mogelijk bij de Bijenkorf. Alle interessante vacatures staan op onze carrièresite. We raden je aan een job alert in te stellen, zodat je geïnformeerd wordt als er een passende vacature vrijkomt.

Ik spreek geen vloeiend Nederlands. Kan ik solliciteren bij de Bijenkorf?

In principe is de voertaal binnen de Bijenkorf Nederlands en is het voor veel functies noodzakelijk om de Nederlandse taal goed te beheersen, in zowel woord als geschrift. Op onze e-commerce afdeling hebben we wel functies waar Nederlands niet altijd vereist is gezien het internationale karakter van de afdeling.

Vanaf welke leeftijd mag je werken bij de Bijenkorf?

Vanaf 15 jaar mag je bij de Bijenkorf werken. Je mag overdag zelfstandig lichte werkzaamheden verrichten, buiten schooluren en in de vakanties. Wanneer je 16 jaar of ouder bent mag je zwaardere werkzaamheden verrichten en meer uren werken, ook ’s avonds.

Het lukt me niet een sollicitatie te versturen of bijlagen te uploaden. Wat nu?

Als je je cv en andere bijlagen naar ons wilt sturen, kun je het beste een txt-, doc-, docx- of pdf filebestand uploaden. Wij adviseren je om Google Chrome te gebruiken als browser.

Ik wil mijn sollicitatiegesprek verzetten of afzeggen. Hoe kan ik dit het beste doen?

Als je niet kunt op de afgesproken datum of toch afziet van het sollicitatiegesprek, kun je rechtstreeks contact opnemen met de persoon met wie je het gesprek hebt ingepland.

Ik zoek een stageplaats. Wanneer kan ik het beste solliciteren?

Per februari en september van elk jaar bieden we diverse afdelingen stageplaatsen aan. De stage vacatures worden rond eind mei en eind oktober online geplaatst. Wil je geen vacature missen? Stel dan een job alert in.

Wat voor een sfeer kan ik verwachten bij de Bijenkorf?

Onze missie is om het meest inspirerende, verrassende en creatieve warenhuis van Nederland te zijn, waar iedereen zich bijzonder kan voelen. Dit is een leidraad voor alles wat we doen, voor onze gebouwen, merken, events en communicatie - en dus ook voor onze medewerkers. Onze waarden zorgen ervoor dat we een informele werksfeer creëren waar iedereen zich gehoord, veilig en prettig voelt.

Wat is de status van mijn sollicitatie en hoe lang duurt het voor ik een reactie van jullie ontvang?

Wat leuk dat je bij ons hebt gesolliciteerd. Wanneer je via onze website hebt gesolliciteerd en een bevestigingsmail van ons hebt ontvangen, streven we er naar je binnen 10 werkdagen een reactie te sturen. Na je sollicitatie ontvang je van ons een bevestiging hiervan, mocht je niets hebben ontvangen vergeet dan niet om je spambox te controleren.

Ik heb geen bevestiging van mijn sollicitatie. Wat nu?

Het kan gebeuren dat je e-mailprovider de mail van de Bijenkorf als ongewenste mail/ 'spam' markeert. Het kan ook zijn dat je per ongeluk een verkeerd e-mailadres hebt ingevuld op het sollicitatieformulier. In dat geval raden we aan om je sollicitatie nogmaals te versturen.

Tot wanneer kan ik solliciteren op een vacature?

Zolang de vacature op de website staat kun je je sollicitatie versturen.

Kan ik reageren op een vacature als ik niet voldoe aan de criteria?

Ja, als je de gevraagde kennis (nog) niet helemaal beheerst kun je natuurlijk altijd proberen om te solliciteren. Onze voorkeur gaat uiteraard uit naar kandidaten die zo goed mogelijk voldoen aan de gestelde eisen in de vacaturetekst. Wil je liever wachten op een vacature die helemaal past bij jouw vaardigheden en voorkeuren? Meld je dan aan voor de job alert.

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Onder elke vacature vind je stap voor stap de sollicitatieprocedure. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens als ik heb gesolliciteerd?

De Bijenkorf bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor zij worden verzameld of worden verwerkt. De Bijenkorf hanteert verschillende bewaartermijnen, afhankelijk van het doeleinde en de categorie gegevens. In het Privacy beleid van de Bijenkorf kun je hier meer over lezen.

Waar kan ik meer lezen over de arbeidsvoorwaarden bij de Bijenkorf?

De Bijenkorf heeft al haar arbeidsvoorwaarden vastgelegd in de CAO. Deze kun je vinden onder het kopje 'Over de Bijenkorf' en dan 'de Bijenkorf CAO' op onze carrièresite.

Ik heb gesolliciteerd maar wil deze wijzigen of verwijderen. Kan dat?

Nee, het is niet mogelijk om na het insturen van je sollicitatie wijzigingen aan te brengen of te verwijderen. Neem contact op met de contactpersoon van de vacature of via [email protected]

Ik volg een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) in de richting van Groot- of Detailhandel, Commercie, Ondernemen of Verkoop. Kan ik bij de Bijenkorf solliciteren?

Ja, dat kan. In de arbeidsovereenkomst wordt vastgelegd dat je een Beroepsbegeleidende Leerweg volgt.

Ik ga afstuderen. Biedt de Bijenkorf afstudeerstages aan?

Ja, die mogelijkheid bestaat. Bij elke stagevacature staat duidelijk vermeldt of de stage afstudeermogelijkheden biedt.

Welke carrièremogelijkheden biedt de Bijenkorf?

Als je eenmaal bij ons werkt, vinden we het belangrijk dat collega's de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Daarom bieden wij een uitgebreide keuze aan trainingen en ontwikkelingsprogramma’s. We kijken altijd wat er bij jouw persoonlijke wens en ontwikkeling past en ondersteunen je waar we kunnen.

Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Binnen de Bijenkorf streven wij ernaar dat iedereen zich bijzonder voelt, ook onze sollicitanten. De Bijenkorf vindt het daarom belangrijk dat de sollicitatieprocedure goed verloopt. Mocht je toch een klacht hebben, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected] De Klachtcommissie zal jou vervolgens het officiële klachtformulier en de Bijenkorf klachtregeling toesturen.

Wil je geen vacature missen?

Stel dan een job alert in en ontvang passende vacatures in jouw inbox!